Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

12a Fira Modernista de Barcelona 2016

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? Del 3 al 5 de juny de 2016
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Ens veiem un any més a la Fira Modernista, els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016, aquest any dedicada al pintor, dibuixant i cartellista Ramon Casas i Carbó (1866-1932) amb motiu del 150è aniversari del seu naixement.

A la revista de la Fira publicarem una entrevista a la comissària de l’Any Ramon Casas, Vinyet Panyella, que ens explicarà les activitats de l’Any i la vida i l’obra d’aquest artista català, i que també ens oferirà la xerrada “Ramon Casas – Barcelona”, divendres a la sala de plens de la seu del Districte. Amb l’espectacle Ramon Casas, l’il·lustrador del Modernisme, les titelles ens parlaran, d’una manera més lúdica, sobre el personatge a qui està dedicada la Fira, i l’Institut Municipal del Paisatge Urbà (IMPU) organitzarà un taller per pintar un ventall de Ramon Casas, Coreixample (CE) un per dibuixar amb carbonet, a més de la ruta guiada “Amb ulls de pintor: Ramon Casas i l’Eixample”, i el Mercat de la Concepció un altre taller també al voltant d’aquest artista.

Aquest any la Casa Batlló, la Fàbrica Casaramona de l’Obra Social “la Caixa”, el Museu del Modernisme de Barcelona (MMBCN), els Pavellons Güell (gestionats per l’IMPU), la Pedrera, Cases Singulars, el Recinte Modernista de Sant Pau, la Torre Bellesguard, el Palau Güell, el Park Güell, la Colònia Güell i Gaudí Experiència ens ofereixen descomptes que trobarem a la revista, i la Sagrada Família, les seves visites gratuïtes. Més promocions que mai, t’ho perdràs?

I com en cada edició, hi haurà novetats! Una és el primer pecha kucha modernista –format de presentació dinàmic on deu ponents exposen vint diapositives durant vint segons cada una–, entorn de la temàtica “Tots som Modernistes, Ramon Casas també”, organitzat per l’IMPU i Sergi López-Grado, de l’Associació de Veïns de la Dreta de l'Eixample. L’altra novetat és que, a més del documental Modernisme i Societat, es projectarà Retrats de Barcelona. Evolució d’una ciutat, amb imatges antigues de Barcelona del fons del MMBCN.

Respecte a les parades, per primer cop ens visita Cases Singulars, una entitat que ofereix visites a aquell Modernisme menys conegut i no per això menys valuós, com la Casa Amatller, la Casa Lleó Morera o el Palau Baró de Quadras. Torna Cementiris de Barcelona, amb una parada i exposant en el Gran Envelat la carrossa Estufa, la més utilitzada als enterraments de grans prohoms com Santiago Rusiñol, Enric Prat de la Riba o el comte Godó durant les dècades de 1920 i 1930. La resta de parades seran les de l’any passat però amb la novetat que el Museu AGBAR et regalarà un got i et deixarà tastar l’aigua de Barcelona per apaivagar la set!

Un altra novetat és el photocall el “Tramvia els Quinze”, topònim popular referit a la cruïlla del passeig de Maragall amb les avingudes de Borbó i Mare de Déu de Montserrat, que prové del preu de la línia número 46 (pl. Urquinaona-plaça Eivissa), que fins a aquest punt costava 15 cèntims i a partir d’aquí ja pujava a 20 cèntims.

Divendres, Josep Lluís Moya farà la seva xerrada habitual, aquest any “L’Espanya del 1898 al 1930”; dissabte tindrem animació de carrer de la mà del Museu Municipal de Montcada i Reixac de la Casa de les Aigües, amb actors vestits d’època; el Mercat de la Concepció ens oferirà l’exposició de cartells modernistes de publicitat d’aliments, i dissabte i diumenge podràs ballar el vals amb el grup d’ambientació La Llanterna de Terrassa.

Tornen l’Automatàrium, amb diferents actors autòmats, el mercat artesanal del lateral de l’avinguda Diagonal, entre els carrers de Girona i Bailèn, la IV Rua amb els vehicles del Clàssic Motor Club del Bages i el Garatge Terramar. També repeteixen les visites al Palau Macaya de l’Associació de Veïns i Veïnes del Passeig de Sant Joan i l’Obra Social “la Caixa”, els gegants, la pianola, jocs d’època i, diumenge, el sorteig entre tothom que hagi vingut vestit d’època i s’hagi fet la fotografia a la parada del fotògraf.

T’esperem a la presentació de la Fira, dimarts a les 12 h al Conservatori de Música, i, sobretot, a la Fira!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Museu del Modernisme de Barcelona
Turisme de Barcelona
Riga City Council
Ciudad Autónoma de Melilla
Ajuntament de Badalona
Museu AGBAR de les Aigües
Diputació de Barcelona
Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Ajuntament d'Alcoi
Modernisme al Maresme
Consorci de Turisme del Baix Llobregat
Torre Bellesguard Antoni Gaudí
Museu d'Art de Cerdanyola
Ajuntament de Terrassa
Cementiris de Barcelona
Cases Singulars

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X