Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

13a Fira Modernista de Barcelona 2017

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? Del 26 al 28 de maig de 2017
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Benvinguts a la tretzena edició de la Fira, programada per als dies 26, 27 i 28 de maig de 2017 i en aquesta ocasió dedicada a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch pel 150è aniversari del seu naixement i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya.

En el marc de la celebració de l’Any Puig i Cadafalch i dins de les activitats de la Fira Modernista s’organitzen les jornades de conferències “Josep Puig i Cadafalch, un personatge polifacètic”, al Palau Macaya els dies 26 de maig i 2 de juny. El dia 2, a més, s’hi presentarà la nova edició de la guia de la Ruta Puig i Cadafalch, reeditada per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i escrita per la periodista Tate Cabré. Les jornades estan organitzades per la Ruta del Modernisme, l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, l’Any Puig i Cadafalch, Cases Singulars, Coreixample i la Fundació Obra Social “la Caixa”.

Les titelles presentaran l’espectacle Petjades d’en Puig i Cadafalch. També hi haurà rutes modernistes guiades per les obres de Puig i Cadafalch al voltant de la Fira i un taller infantil relacionat amb l’arquitecte.

Tenim noves parades, concretament la Casa de les Punxes, que l’estiu de 2016 va obrir al públic, i la del CEDIM, un centre de recerca sense afany de lucre, fundat a Canet de Mar el 2013 amb l’objectiu d’estudiar i divulgar l’obra de Lluís Domènech i Montaner en totes les seves vessants.

Dues novetats més són el Zinematik, una col·lecció de reproduccions de màquines i artefactes inventats per tractar de reproduir i conservar en imatges el món que ens envolta abans de la fotografia i el cinema, com la càmera fosca o el praxinoscopi, i l’espectacle de música i humor picant de la cupletista i vedet Gemma Vidal, que amenitzarà el sopar de la Festa Major amb molta gràcia i desimboltura.

En l’envelat de la Fira podrem gaudir de dues xerrades: Lluís Moya ens presenta “Història del banyador, de 1890 a 1990”, que inclou una sorpresa que es desvetllarà durant la presentació, i, seguidament, Òmnium Cultural ens proposa La il·lustració gràfica a Barcelona durant el primer quart del segle XX”, a càrrec de la historiadora Cinta Ezquerro Guerrero.

Tindrem el grup d’ambientació La Llanterna de Terrassa, que passejaran per la Fira vestits d’època, i també el grup d’animació del Museu Municipal de Montcada i Reixac de la Casa de les Aigües, Llum i Color del 900, i els Modernistes de Badalona. Un concurs de fotos per Instagram, una caminada familiar modernista, un ral·li fotogràfic organitzat per SCISAS, una mostra d’art jove d’alumnes de les Escoles Pies de Llúria, gegants, el trenet, la ja V Rua de cotxes antics, un carrusel ecològic, jocs d’època, la pianola, el mercat artesanal i el fotògraf amb el sorteig entrades completaran una nova edició de la Fira plena d’activitats per a tothom.

Programa Feria Modernista 2017

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Museu del Modernisme de Barcelona
Riga City Council
Ciudad Autónoma de Melilla
Ajuntament de Badalona
Museu AGBAR de les Aigües
Diputació de Barcelona
Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Modernisme al Maresme
Turisme Baix Llobregat - Colònia Güell
Torre Bellesguard Antoni Gaudí
Museu d'Art de Cerdanyola
Ajuntament de Terrassa
Cementiris de Barcelona
Cases Singulars
Casa de les Punxes
Centre d'Estudis Domènech i Montaner (CEDIM)

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X