Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

1a Fira Modernista 2005 amb 2a Festa del Comerç

· On? c/ Girona (Entre Aragó i Mallorca)
· Quan? Del 19 al 21 de maig de 2005
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Fira Modernista de Barcelona 2005

A principis de l’any 2005 van acudir a l’Institut Municipal del Paisatge Urbà (IMPU) uns representants de Coreixample, l’associació dels comerciants i professionals de la Dreta de l’Eixample, per proposar-nos d’organitzar una Fira Modernista que s’inclouria dins del programa de la festa major del barri de la Dreta de l’Eixample. L’any anterior havien organitzat una festa del comerç, però volien afegir-hi alguna cosa més cultural, pròpia del paisatge de l’Eixample, i una Fira Modernista en un lloc com aquell, envoltat d’edificis modernistes, encaixava perfectament.

Van acudir a l’IMPU perquè des del seu departament de Rutes i Publicacions feia temps que es treballava en la difusió del Modernisme: el 1997 es va inaugurar la Ruta del Modernisme de Barcelona, més tard es va organitzar la celebració del trienni modernista (any 2000, Lluís Domènech i Montaner; any 2001, Josep Puig i Cadafach, i any 2002, Antoni Gaudí), a més de la creació de la Xarxa Europea del Modernisme i l’edició de la revista coupDefouet.

La idea va convèncer de seguida i, d’aquesta manera, el 19 de maig s’inaugura la primera edició de la Fira Modernista de Barcelona, amb quatre parades instal·lades al carrer Girona.

La primera edició de la Fira

En aquesta primera edició de la Fira, al carrer Girona, entre els carrers de València i Mallorca, hem instal·lat uns envelats amb entitats que ens mostraran el seu patrimoni modernista.

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat dedica una parada al Museu de Ceràmica La Rajoleta de l’antiga Fàbrica Pujol i Bausis, d’on van sortir la majoria de rajoles que van decorar els pisos modernistes de la ciutat, i al Museu Can Tinturé, Centre de Ceràmica i Arqueologia Industrial.

La Colònia Güell, on es troba la cripta obra d’Antoni Gaudí, i on cada any celebren una Festa Modernista, estarà representada per dues parades, la de la Colònia Güell i la de l’Associació de la Colònia Modernista, responsables de l’organització de la seva festa.

I, per descomptat, l’IMPU hi serà present amb una parada amb els productes i publicacions de la Ruta del Modernisme per donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i cultural de la nostra ciutat.

Esperem que sigui un bon començament i que la Fira creixi i s’estableixi en aquesta festa major de la Dreta de l’Eixample!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Esplugues de Llobregat
Colònia Güell
Associació la Colònia Modernista

Mapa de Localització

c/ Girona (Entre Aragó i Mallorca), Barcelona (41.396672, 2.168628)

Carregant...
x
X