Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

3a Fira Modernista 2007 amb 4a Festa del Comerç

· On? Carrers Girona, Arago i Diagonal
· Quan? Del 18 al 20 de maig de 2007
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Aquest any 2007 arriba la tercera edició de la Fira Modernista de Barcelona, al mateix lloc que l’any passat, el carrer Girona, entre els carrers de València i Diagonal.

I com a gran novetat d’enguany, al carrer Girona, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Mallorca, s’hi instal·larà un gran envelat on exposarem una bona mostra dels vehicles de motor d’aquella època, amb exemplars espectaculars com el taxi Citroën Rosalia, de l’Institut Metropolità del Taxi; un autobús Hispano-Suiza, de l’empresa Sagalés; una berlina Hispano-Suiza, de la col·lecció de la Fundació Melcior Colet; la Genoveva, un camió Delhaye del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Bombers de Barcelona, i un Ford d’un col·leccionista particular. Entreu al gran envelat i delecteu-vos observant aquestes joies de la carretera.

A la zona de les parades modernistes, l’Institut Municipal del Paisatge Urbà hi serà amb la parada de la Ruta del Modernisme de Barcelona, però també, com a novetat, amb una parada dedicada a la Ruta Europea del Modernisme (http://www.artnouveau.eu/ca/index.php), una associació sense ànim de lucre de governs locals i d’institucions no governamentals que s’han unit amb el compromís comú de desenvolupar mecanismes útils i eficients per a la promoció internacional i la protecció del patrimoni modernista.

Repetirà Casa Àsia-Palau Baró de Quadras, i comptarem amb l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per divulgar el seu patrimoni i la tasca dels seus museus, Can Tinturé i la Rajoleta. Aquest any ens visitarà també una ciutat modernista d’Europa, Aveiro, on una burgesia colonial que es va dedicar al comerç i a la indústria va deixar un important conjunt d’estil modernista o Arte Nova, com es denomina a Portugal. També hi tindran parada l’Ajuntament de la Pobla de Lillet, seu dels Jardins Artigas, atribuïts a Antoni Gaudí; la Colònia Güell; la Caixa Sabadell, representant els seus edificis modernistes, i ProEixamle, empresa municipal creada per recuperar els interiors d’illa.

Podrem gaudir de dos itineraris culturals i de la xerrada “Professionals o aficionades. Les dones artistes en el Modernisme”, a càrrec de Mireia Freixa, catedràtica d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, al Gran Hotel Havana. A la revista de la Fira aquest any hi trobarem una entrevista a l’arquitecte i director de la Càtedra Gaudí, Joan Bassegoda i Nonell, i un article sobre la Ruta Europea del Modernisme.

També tindrem cercavila amb els gegants de la Sagrada Família, el taller infantil “Vesteix-te d’època”, l’espectacle En Bernat i el museu encantat, un concurs fotogràfic sobre el Modernisme a l’Eixample i, per primer cop, ens visitarà la pianola modernista. Per donar ambient també gaudirem dels gags d’actors vestits d’època que aniran passejant pels carrers de la Fira.

A la seu del Districte de l’Eixample hi podrem visitar, fins a l’1 de juny, una exposició de cartells originals modernistes, amb la col·laboració de Marc Martí. I el dissabte, al Mercat de la Concepció, es farà el lliurament de premis i el sorteig de cistelles de la gimcana de l’exposició de reproduccions de cartells publicitaris “Els comerços i els seus productes al Modernisme”, una exposició muntada per l’Associació de Comerciants del Mercat de la Concepció amb la col·laboració de Postermil que es podrà veure del 12 al 19 de maig al mercat.

Així doncs, un any més, veniu i gaudiu de la Festa Modernista!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Esplugues de Llobregat
Aveiro
Pobla de Lillet Jardins Artigas
Colònia Güell
Caixa Sabadell
Carregant...
x
X