Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

4a Fira Modernista 2008 amb 5a Festa del Comerç

· On? Carrers Girona, Arago i Diagonal
· Quan? 23 de maig de 2008
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Tornem amb una nova edició de la Fira! Aquest any 2008 està dedicada al centenari de la construcció del Palau de la Música Catalana, obra de Lluís Domènech i Montaner, i hi ha moltes novetats!

Una és la presència de nous municipis amb patrimoni modernista: la preciosa ciutat balneari de Bad Nauheim, que ens visita des d’Alemanya; la Ciudad Autónoma de Melilla, una de les ciutats de l’Estat espanyol amb més edificis modernistes gràcies a la influència del català Enric Nieto, que hi va anar a treballar el 1909, i el Figaró, amb el seu Ajuntament, exemple del Modernisme d’estiueig.

També repetiran la Ruta del Modernisme de Barcelona, organitzadora de la Fira; la Ruta Europea del Modernisme; la Casa Àsia, amb seu al Palau Baró de Quadras, obra de Josep Puig i Cadafalch; la Caixa de Sabadell, amb el patrimoni modernista de la seva Fundació; els Museus d’Esplugues de Llobregat; la Pobla de Lillet, amb els Jardins Artigas, d’Antoni Gaudí, i Proeixample.

Podrem gaudir de l’article “El Modernisme és l’Eixample” de la catedràtica en història de l’art Mireia Freixa a la revista de la Fira, que, com sempre, es repartirà gratuïtament als comerços de la Dreta de l’Eixample. S’organitzaran visites gratuïtes a la Sagrada Família i s’oferiran descomptes per visitar el Recinte Modernista de Sant Pau i el Palau Montaner, de Domènech, i els Pavellons Güell, de Gaudí

Al Mercat de la Concepció, que celebra el seu 120è aniversari, el dissabte regalaran una foto amb cada compra. A la cruïlla d’Aragó amb Girona rostirem una vaca en ple carrer, tindrem una gimcana modernista i activitats com l’espectacle infantil El Bernat de ruta pel Modernisme, o els tallers Fes el teu vitrall, de CorEixample, Taller de xapes imant i Taller de mandales modernistes, de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà (IMPU), i un que ens oferirà l’Obra Social Caixa de Sabadell.

Tampoc hi podia faltar la cercavila de gegants, aquest cop amb la colla de gegants de la Sagrada Família, els gegantins del CEIP Ferran Sunyer i el grup d’animació Xaranga Gaudí. Com ja és habitual, hi haurà rutes modernistes, una mostra d’oficis antics, amb la col·laboració de l’Associació d’Oficis Antics de Catalunya, i Coreixample organitzarà el concurs de fotografia “La fira i la festa del comerç” i, juntament amb l’IMPU, l’exposició “La Dreta de l’Eixample Modernista”, amb fotografies de 1885 a 1930, que es podrà visitar a la seu del Districte de l’Eixample del 20 de maig al 2 de juny.

Tornem a muntar al carrer Girona un gran envelat amb vehicles espectaculars com el camió de bombers Genoveva, un Hispano-Suiza de la col·lecció de la Fundació Melcior Colet, un taxi Rosalia de l’Institut Metropolità del Taxi, un bus de línia de l’empresa Sagalés i, com a novetat, unes relíquies de dues rodes: una motocicleta Peugeot de 150 cc, de l’any 1921, i un ciclomotor Peugeot de 75 cc, de l’any 1930, propietat d’Auto Girona, que estaran exposats durant tota la Fira.

I, recorda, vine a la Fira vestit d’època, serà més divertit, et farem una foto i tindràs una entrada per visitar la Casa Batlló!

Bona Fira!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Bad Nahueim
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Ciudad Autónoma de Melilla
Caixa Sabadell
Esplugues de Llobregat
Ajuntament de Figaró-Montmany
Pobla de Lillet Jardins Artigas

Mapa de Localització

Carrers Girona, Arago i Diagonal, Barcelona (41.396672, 2.168628)

Carregant...
x
X