Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

5a Fira Modernista 2009 amb 6a Festa del Comerç

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? Del 22 al 24 de maig de 2009
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Aquest any celebrem la cinquena edició de la Fira els dies 22, 23 i 24 de maig de 2009 i ens visiten, per primer cop, amb una parada, Alella Vinícola, un celler que té la seu en un edifici modernista dissenyat per Jeroni Martorell; el Consorci Turisme de Barcelona; l’Ajuntament de Sueca, que ens mostrarà el seu Modernisme, obra d’arquitectes locals aprofitant un moment de creixent industrialització; les emblemàtiques Golondrinas, presents al port de Barcelona des de 1888, que portaran una ruleta per a infants on podreu guanyar un viatge en Golondrina!; l’Ajuntament de Palma de Mallorca, promovent el seu patrimoni modernista, com ara la intervenció de Gaudí a la Catedral de Palma o els diversos edificis modernistes dels seus carrers, i l’Ajuntament de Riga (capital de Letònia), ciutat amb un ric patrimoni d’estil jūgendstila metropole.

També hi haurà les parades de la Ruta del Modernisme de Barcelona, la Ruta Europea del Modernisme, l’Ajuntament de Bad Nauheim, la Colònia Güell, la ciutat autònoma de Melilla, la Casa Àsia, amb seu al Palau Baró de Quadras, i els Jardins Artigas de la Pobla de Lillet.

A la revista de la Fira –disponible a les botigues de Coreixample i oficines de turisme– hi trobarem l’entrevista a la doctora en Història de l’Art Teresa-M. Sala, en ocasió de la publicació del seu llibre El Modernisme, de la col·lecció Patrimoni Artístic de Catalunya, i l’article “Modernisme a Bad Nauheim, avui fa 100 anys“ amb motiu de la segona visita a la Fira d’aquesta ciutat balneari d’Alemanya. Vols viatjar a aquesta ciutat? Vine vestit d’època i a l’envelat del fotògraf et farem una foto, te la regalarem i entraràs en el sorteig d’un viatge per a dues persones! També trobaràs la informació per fer les visites gratuïtes que ens ofereix la Sagrada Família, 2x1 per visitar el Recinte Modernista de Sant Pau, els Pavellons Güell i el Palau Montaner, i una tarifa especial per a la Casa Batlló.

Al carrer Girona, entre el carrer Mallorca i l’avinguda Diagonal, s’instal·larà de nou el gran envelat amb els vehicles d’època habituals i amb dues novetats: una exposició d’una col·lecció particular de cartells de cinema mut i de projectors vintage, i l’estrena del documental Modernisme i societat, produït pel Réseau Art Nouveau Network, una associació de ciutats europees sense ànim de lucre que té per objectiu la promoció del Modernisme.

El divendres 22 de maig es farà la presentació de la Ruta Sagnier, editada per l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, a l’edifici modernista Casa Garriga i Nogués, Fundació Francisco Gòdia, i comptarem amb una xerrada al Cercle d’Economia sobre “La Barcelona d’en Cerdà”, a càrrec del periodista Lluís Permanyer. També com a novetat, al carrer Girona cantonada amb Aragó, al vespre tindrem cinema a la fresca, amb el Nou Cinematògraf Napoleon, on podrem veure, entre d’altres, la primera pel·lícula de la història del cinema: Sortida dels obres de la fàbrica Lumière, filmada i projectada pels germans Lumière el 1895.

Dissabte també estrenarem novetats: un tren de modelisme tripulat de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de l’Hospitalet circularà pel lateral de l‘avinguda Diagonal des del carrer Bruc fins al carrer Girona; així podràs venir a la fira en tren de vapor! I hi haurà regals per als infants, gentilesa del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. I per primer cop tindrem titelles a la Fira, amb l’espectacle Duel de genis: Antoni Gaudi vs Ildefons Cerdà, aquest any dedicades a Ildefons Cerdà coincidint amb la celebració de l’Any Cerdà

La pianola tornarà a la cantonada del carrer Girona amb el carrer Mallorca per portar ambient i música a la Fira, i al carrer Girona cantonada amb València hi haurà una exposició de carretons i eines de principi del segle XX. També es podrà gaudir de gegants, jocs d’època, demostració d’oficis antics, una ruta per vestíbuls modernistes dels voltants de la Fira i un seguit d’activitats lúdiques i culturals per traslladar-nos, encara que sigui per tres dies, als anys del Modernisme. T’ho perdràs?

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Bad Nahueim
Alella vinícola
Colònia Güell
Ciudad Autónoma de Melilla
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Turisme de Barcelona
Ajuntament de Sueca
Ajuntament de Palma de Mallorca
Pobla de Lillet Jardins Artigas
Riga City Council

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

També et pot interessar

Presentació de la Fira Modernista de Barcelona
Casa Elizalde Sala d’Actes València, 302, 1r pis
Ruta “El Modernisme de Un tesoro en el olvido”
Plaça Catalunya, 7, davant Caixabank
Visita guiada al Conservatori
carrer Bruc núm. 110-112
Carregant...
x
X