Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

8a Fira Modernista de Barcelona 2012

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? 1 de juny de 2012
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

De l’1 al 3 de juny de 2012 celebrarem la vuitena edició de la Fira, que aquest any dedicarem al centenari de La Pedrera (1906-1912), un centre educatiu per al coneixement del Modernisme i de Gaudí, com afirma Marta Lacambra, directora de Fundació CatalunyaCaixa, en l’entrevista que li dediquem a la revista de la Fira. En aquesta publicació també trobarem l’article “La Pedrera, del rebuig a l’admiració”, on Mariona Huguet ens explica les primeres crítiques a l’edifici obra d’Antoni Gaudí molt abans de convertir-se en un referent a escala mundial.

Dediquem també a La Pedrera la xerrada “La Pedrera, cent anys d’història”, a càrrec de Sílvia Vilarroya, conservadora de l’exposició permanent de La Pedrera; les titelles Una visita a La Pedrera, un espectacle molt didàctic on rius i aprens al mateix temps, i el taller de Coreixample “Construïm entre tots la nostra Pedrera”, l’obra resultant del qual s’exposarà a la Casa Elizalde del 5 al 17 de juny. D’altra banda, l’Obra Social Catalunya Caixa instal·larà una parada dedicada a La Pedrera i a Món Sant Benet.

Parlant de les parades, ens visiten per primer cop la Casa Batlló, una altra gran obra de Gaudí; l’Ajuntament de Badalona, per promoure el seu Modernisme, en gran part obra de l’arquitecte local Joan Amigó i Barriga (1875-1958), influenciat per la Secession vienesa; el Museu AGBAR de les Aigües, ubicat en l’antic edifici de la Societat d’Aigües de Barcelona, de l’arquitecte Josep Amargós, i el Museu Arxiu Tomàs Balbey, promocionant la Ruta del Modernisme d’estiueig a Cardedeu: la Ruta Raspall.

La resta de parades seran la Ruta del Modernisme de Barcelona, la Ruta Europea del Modernisme, el Museu del Modernisme Català, Turisme de Barcelona, el Centre Cívic Casa Elizalde, amb el seu projecte “Finestres de la memòria”, l’Ajuntament de Riga (Letònia), la Casa Àsia-Palau Baró de Quadras i la ciutat autònoma de Melilla.

Altres novetats aquest any són les curioses atraccions la sínia Tingalya i els MiniCavallets, fabricats amb retalls d’altres mons, passats o futurs, perquè els infants riguin i somiïn, i que el trenet de modelisme tripulat de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de l’Hospitalet hi serà els dos dies, tot el dissabte i diumenge al matí, perquè pugui absorbir més passatgers que vulguin arribar en tren a la Fira per la via que s’instal·larà a la Diagonal.

El Mercat de la Concepció prepara activitats modernistes el dissabte, i amb el II Concurs d’aparadors modernistes podràs gaudir més dies de la Fira passejant per la Dreta de l’Eixample del 23 maig al 10 de juny i observant les decoracions d’aquests comerços.

Es farà la segona edició de la bicicletada del Museu del Modernisme Català –atès l’èxit de la primera–, amb un grup que pedalarà per la ciutat amb vestits d’època; també hi haurà una pianola per ambientar amb música, jocs d’època, una demostració d’oficis antics, el Gran Envelat amb vehicles d’època, rutes modernistes i la cercavila de gegants.

Tot això serà més divertit si vens vestit d’època: et regalarem una foto i entraràs en el sorteig d’una panera de productes artesanals.

Vine i gaudeix de la vuitena Fira Modernista de Barcelona!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Museu del Modernisme de Barcelona
Turisme de Barcelona
Riga City Council
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Ciudad Autónoma de Melilla
Obra Social Catalunya Caixa, la Pedrera i Mont Sant Benet
Casa Batlló
Ajuntament de Badalona
Museu AGBAR de les Aigües
Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X