Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

9a Fira Modernista de Barcelona 2013

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? Del 31 de maig al 2 de juny de 2013
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Aquest any, la Fira, que celebrem del 31 de maig al 2 de juny de 2013, es dedicarà a la Fàbrica Casaramona, obra de Josep Puig i Cadafalch i actual seu de CaixaForum de l’Obra Social “la Caixa”, en ocasió del centenari de la concessió del Premi Anual d’Edificis Artístics de 1913. Per aquest motiu, divendres, a la seu del Districte, oferirem la xerrada "La restauració de la Fàbrica Casaramona" sobre la restauració de l'edifici de 1998 a 2001, a càrrec de Francisco Javier Asarta, arquitecte responsable de la restauració. A la revista de la Fira hi trobareu una entrevista on l’arquitecte parlarà també de les particularitats d’aquest edifici i de la restauració que ell va dirigir.

A més a més, la 9a edició de la Fira ve carregada de novetats. Una sobre rodes, la I Rua de cotxes antics, amb la col·laboració del Clàssic Motor Club del Bages i del Garatge Terramar. Els vehicles d’època estaran exposats dissabte i diumenge a la Fira, excepte quan surtin a fer un itinerari pels carrers de la ciutat passant per davant de La Pedrera, la Mansana de la Discòrdia, la Casa Batlló, la Sagrada Família o el Recinte Modernista de Sant Pau. Vine a veure com engeguen motors!

Pel que fa a les parades, vindrà per primer cop la Diputació de Barcelona, promovent el Modernisme de la província, i també el Palau Güell, propietat d’aquesta administració; l’Ajuntament i el Bisbat d’Astorga (Lleó), on Antoni Gaudí va construir-hi el Palau Episcopal i va reformar el claustre del Seminari Diocesà, muntaran la parada “Astorga, 100 años de Gaudí”; la Regidoria de Turisme d’Alcoi ens mostrarà el Modernisme d’aquest municipi de la Comunitat Valenciana, fruit del creixement industrial i de la inversió d’una burgesia adinerada. Les altres parades seran les de la Ruta del Modernisme de Barcelona, la Ruta Europea del Modernisme, el Museu del Modernisme Català, Turisme de Barcelona, el centre cívic Casa Elizalde, l’Ajuntament de Riga (Letònia), la Casa Àsia-Palau Baró de Quadras, la ciutat autònoma de Melilla, l’Ajuntament de Badalona, el Museu AGBAR de les Aigües i el Museu Arxiu Tomàs Balbey de Cardedeu.

Un altra novetat és l’exposició d’una col·lecció d’autòmats d’un particular, Lluís Ribas, amb el títol “Els autòmats al Modernisme. Un refinament importat de França”, en un envelat al carrer Girona, entre els carrers Mallorca i València, amb visites guiades els tres dies.

Comptarem per primer any amb el grup d’ambientació Associació Cultural La Llanterna Terrassenca, que vindran vestits d’època a la Fira i amb El casament modernista, una breu representació d'una boda burgesa benestant de principi del segle XX, amb un toc humorístic 

La III Bicicletada aquest any estarà patrocinada per Els 4 Gats, que oferirà una xocolatada als participants i en què es repartiran molts premis entre els participants.

Com altres anys, podreu gaudir del trenet, de la sínia Tingalya i els MiniCavallets, dels gegants, de la pianola, del dues exhibicions d’oficis antics, el ferrer i la paraigüera, i hi haurà sorteig d’entrades a la Casa Batlló i a La Pedrera per als qui vinguin vestits d’època i es facin la foto a l’envelat del fotògraf.

Esperem que us agradi la proposta i que gaudiu de força Modernisme a la Fira!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Museu del Modernisme de Barcelona
Turisme de Barcelona
Riga City Council
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Ciudad Autónoma de Melilla
Ajuntament de Badalona
Museu AGBAR de les Aigües
Diputació de Barcelona
Astorga
Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Ajuntament d'Alcoi

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X