Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista Virtual de Barcelona 2020

· Quan? Del 5 al 7 de juny de 2020
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Aquest any 2020, malauradament, i a causa de la pandèmia de la covid-19, no podrem gaudir de la Fira al carrer com sempre l’hem viscut, no podrem viure la festa envoltats dels edificis modernistes del carrer Girona i dels voltants; però la Fira continua, i com que la tecnologia ens ofereix moltes possibilitats, en farem una edició virtual!

Volem arribar a tothom sense que sortiu de casa, amb tota la seguretat i la qualitat, i així poder celebrar la Fira 2020 mitjançant el canal de YouTube de la Ruta del Modernisme de Barcelona.

A aquesta edició no li posarem número, no serà la 16a, serà una edició virtual esperant que l’any vinent puguem fer la 16a edició que ha quedat pendent.

Aquest any la Fira estarà dedicada a l’escriptora, periodista i feminista Dolors Monserdà i Vidal, amb motiu de la celebració de l’Any Monserdà en ocasió del centenari de la seva mort (Barcelona, 1845-1919).

I com és habitual, encetarem la Fira amb una xerrada dedicada al tema d’aquest any: Carme Mas, filòloga, i Marta Pessarrodona, comissària de l’Any Monserdà, ens parlaran de la seva vida i obra a la xerrada “La modernitat de Dolors Monserdà”. (veure vídeo)

També tindrem una altra oportunitat d’aprendre sobre aquesta escriptora amb l’entrevista que Lluís Bosch, cap de la Ruta del Modernisme de Barcelona, farà a Marta Pessarrodona. (veure vídeo)

La Casa Elizalde, en el marc del projecte d’interacció social que elabora des del 2011 amb la voluntat de recuperar la memòria visual de l’Eixample i reforçar la identitat del barri, publicarà el vídeo A festes em convides! Celebracions populars als carrers de l’Eixample! amb imatges de l’època. (veure vídeo)

Un cop més comptem amb una representació de Descabelladas, taller teatral per a dones que han passat o estan passant per un càncer. Aquest cop ens presenten He nascut per reivindicar, una lectura dramatitzada de diferents textos emblemàtics de la Dolors Monserdà. (veure vídeo)

La Casa Amatller, obra de l’arquitecte modernista Puig i Cadafalch, guarda un secret a la façana, i la Casa Museu Amatller i Cases Singulars ens el desvelen en el vídeo L’amatller florit: una estrofa d’un poema de Monserdà. (veure vídeo)

Per últim, Cementiris de Barcelona ens mostrarà en el vídeo La casa eterna de Dolors Monserdà on va ser enterrada l’escriptora, una sepultura considerada patrimoni de la ciutat obra de Josep Puig i Cadafalch, que, és interessant recordar-ho, era gendre de l’escriptora. (veure vídeo)

En el canal de la Ruta del Modernisme https://www.youtube.com/rutadelmodernismedebarcelona podreu veure, a partir del 7 de juny de 2020, totes aquestes activitats.

Gaudiu de la Fira Virtual!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Any Monserdà
Carregant...
x
X