Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista Virtual 2021

Aquest any 2021 la Fira Modernista de Barcelona torna en format virtual, però amb més activitats que l’any passat.

La Fira està dedicada a l’artista polifacètic Alexandre de Riquer i Ynglada (Calaf, 3 de maig de 1856 – Palma de Mallorca, 13 de novembre de 1920), reconegut com un artista total perquè va cultivar diverses arts, concretament la pintura, el dibuix i el gravat, però també va ser dissenyador de cartells i d’exlibris, va treballar de decorador, i, a més a més, és conegut en la seva faceta d’escriptor.

En aquesta edició podrem gaudir d’una xerrada dedicada a la seva obra a càrrec de la comissària de l’Any Riquer, Teresa Costa-Gramunt, que ens permetrà aprofundir en la seva obra diversa. D’altra banda, l’àlbum de cromos de la Fira, que aquest any es repartirà als comerços del barri associats a CorEixample, estarà dedicat a les seves diferents facetes artístiques, amb la intenció que la seva obra arribi també als infants, amb la novetat que a qui el completi li regalarem el de l’any passat, que es va dedicar a l’escriptora, periodista i feminista Dolors Monserdà i Vidal i que no es va poder repartir per les restriccions de la covid-19.

En el programa podreu consultar les diferents activitats, com l’actuació del grup Descabelladas, amb una mostra poètica de l’artista, o els vídeos que entitats modernistes ens han cedit per mostrar-nos el seu patrimoni sense que sortim de casa.

Però l’autèntica novetat d’aquest any són els I Jocs Florals de la Fira Modernista de Barcelona, que es realitzen en homenatge a Dolors Monserdà, primera dona presidenta dels Jocs Florals l’any 1909. Estan organitzats per CorEixample, Institut Municipal del Paisatge Urbà, Llar Llúria, i les escoles Escolàpies Llúria, Mare del Diví Pastor Bailèn, La Concepció i Sagrat Cor – Diputació, i són oberts a tothom. En aquest web trobareu les bases del concurs i podreu participar-hi penjant les vostres obres. Esperem les vostres creacions, molta sort!

Desitjant que l’any vinent les condicions ens permetin organitzar una Fira al carrer, us invitem a la Fira Modernista Virtual 2021. Gaudiu de la Fira!

Carregant...
x
X