Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

10a Fira Modernista de Barcelona 2014

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? Del 30 de maig a l'1 de juny de 2014
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Aquest any 2014 estem d’aniversari, complim 10 anys de Fira! Gràcies i felicitats a tothom que ens heu visitat o heu col·laborat per contribuir a fer la Fira més gran any rere any! Aquest aniversari queda reflectit en el cartell, que aquesta edició serà un recull dels cartells dels nou anys anteriors.

D’altra banda, aquest cop la Fira estarà dedicada al centenari del primer vehicle de la marca catalana Elizalde que va circular pels carrers de Barcelona, concretament un 16 d’abril de 1914, sortint de la fàbrica del passeig de Sant Joan. A la revista hi trobareu una entrevista a Antonio Capella Elizalde, president de la Fundació Elizalde i descendent de la família, que ens explica la història d’aquesta antiga marca que va fabricar cotxes i motors d’avions.

Respecte a les parades d’entitats del carrer Girona, aquest any ens visiten per primer cop Cementiris de Barcelona, i amb una sorpresa: els tres dies de la Fira, en un envelat al carrer Girona, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Mallorca, exposarem dues carrosses de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres de Cementiris de Barcelona, una amb els cavalls i tot!, però no els podràs donar menjar perquè són de plàstic... Aquesta carrossa és una mostra de les joies que s’exposen en el museu del Cementiri de Montjuïc, amb més d’una quinzena de peces. I des del Maresme ens visiten els ajuntaments d’Argentona, Canet de Mar i Mataró, promocionant la seva Ruta Puig i Cadafalch i, en el cas de Canet, l’obra de Lluís Domènech i Montaner que es troba en el municipi.

Les altres parades seran les mateixes de l’any passat, amb la novetat que la Diputació de Barcelona aquest any portarà el capgròs d’Antoni Gaudí, que, quan no estigui ballant, estarà exposat al gran envelat.

Un altra activitat que s’estrena és la xerrada que farem a peu de Fira, en un envelat del carrer Girona, enguany a càrrec de Josep Lluís Moya amb la xerrada “1900, l’any de l’optimisme”. També tindrem la xerrada habitual sobre el tema de la Fira, aquest cop “La fàbrica Elizalde”, a càrrec d’Antonio Capella Elizalde, i com no podia ser d’altra manera, al Centre Cívic Casa Elizalde, que havia estat la casa de la família.

El 2014 Barcelona és la capital de la sardana i, per tant, a la Fira tindrem grups de sardanistes ballant com es feia en temps del Modernisme.

Completaran el programa les activitats habituals: la IV edició de la Bicicletada, el IV Concurs d’aparadors modernistes, la II Rua de cotxes antics, el trenet, que l’any passat va transportar cap a al Fira 1.500 persones, el grup d’ambientació La Llanterna de Terrassa, i si vens vestit d’època a la Fira i et fas la fotografia en el nostre envelat, diumenge tindràs paella gratis i participaràs en un sorteig de regals.

Us hi esperem els propers 31 de maig, 1 i 2 de juny amb molt de Modernisme!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Museu del Modernisme de Barcelona
Turisme de Barcelona
Riga City Council
Ciudad Autónoma de Melilla
Ajuntament de Badalona
Museu AGBAR de les Aigües
Diputació de Barcelona
Astorga
Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Ajuntament d'Alcoi
Cementiris de Barcelona
Modernisme al Maresme

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X