Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

18a Fira Modernista i Fira del Comerç de Barcelona
24, 25 i 26 de maig de 2024

La Fira Modernista arriba a la majoria d’edat! Els dies 24, 25 i 26 de maig compleix 18 anys en una nova edició que es farà al carrer Bruc, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent, i al carril central de l’avinguda Diagonal, entre el carrer Bruc i el carrer Girona.

La Fira la dedicarem al dramaturg i poeta Àngel Guimerà i Jorge (1845-1924), el dramaturg català que ha gaudit de major projecció internacional i del qual se celebra l’Any en commemoració dels 100 anys de la seva mort. El dia 21 de maig, a la Casa Elizalde, presentarem la Fira Modernista amb una conferència sobre Guimerà i el Modernisme a càrrec de l’especialista Ramon Bacardit, comissari de l’Any.

Com a novetats, aquest any tindrem un espectacle inèdit de dansa i expressió artística dissenyat expressament per a la Fira i dedicat a Àngel Guimerà. En la zona de parades modernistes d’arreu hi trobarem tres novetats: la presència de CHROMA, empresa referent de la conservació i restauració del patrimoni, també el modernista; el parc d’atraccions Tibidabo, que torna i realitzarà una exposició del Tibitour, la seva visita guiada històrica al parc, i la Fundació Acicac, que ens mostrarà les seves activitats al voltant del patrimoni de Catalunya. El taller de malabars de divendres aquest any serà més complet i inclourà una exhibició i una decoració espectaculars.

També tindrem, com cada any, la rua de cotxes del Clàssic Motor Club del Bages; Llum i Color del 900 i les seves representacions; l’àlbum de cromos, aquest any dedicat a Guimerà –infants, veniu i us el regalem!–; la parada de fotografia modernista, on si vens vestit d’època et regalarem una foto teva en un decorat modernista; el trenet de modelisme tripulat; itineraris modernistes; una ludoteca; música en viu; tallers, i un llarg seguit d’activitats per a totes les edats.

A la Fira tampoc faltaran els artesans i les parades dels comerciants i dels professionals del barri associats a Coreixample, on es realitzaran tallers, diverses demostracions i itineraris modernistes. A més, hi haurà un espai de ludoteca perquè els més petits també gaudeixin de la Fira. D’altra banda, disposarem d’una zona de restauració amb un gran escenari que oferirà una programació constant amb música en directe, exhibicions i activitats infantils, on destaquen el concert de La Golden Beat, el discjòquei César de Melero i l’espectacle familiar de La Xaxi Band entre d’altres.

Gaudeix de l’oci i la cultura, tot plegat ambientat en l’època de la Barcelona modernista. T’hi esperem!

Carregant...
x
X