Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

2a Fira Modernista 2006 amb 3a Festa del Comerç

· On? c/ Girona (Entre Aragó i Mallorca)
· Quan? Del 4 al 7 de maig de 2006
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Aquest any 2006 celebrem la segona edició de la Fira, al mateix lloc que l’any passat, al carrer Girona, entre els carrers de València i Mallorca, on estaran presents envelats de diverses entitats relacionades amb el Modernisme.

En trobarem un de la Ruta del Modernisme, de l’Institut del Paisatge Urbà (IMPU) de l’Ajuntament de Barcelona, com a organitzadors de la Fira, on es mostraran totes les seves publicacions modernistes. Com a novetat, comptarem amb la presència de la Casa Batlló, una de les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí; la Casa Àsia, que té la seu en un edifici modernista, el Palau del Baró de Quadras, de Josep Puig i Cadafalch; la Diputació de Barcelona, promovent el Modernisme al voltant de la ciutat amb la campanya “9 Rutes modernistes prop de Barcelona”, on hi ha representats tretze municipis amb patrimoni modernista; Cementiris de Barcelona, Serveis Funeraris, amb la seva Ruta dels Cementiris, amb què es poden descobrir panteons i escultures de reconeguts autors, autèntiques obres d’art modernistes; el Museu de Zoologia del Museu de Ciències Naturals de l’Institut de Cultura, que es troba al Castell dels Tres Dragons, construït per Lluís Domènech i Montaner com a restaurant de l’Exposició de 1888, i ens visitaran, des de Cantàbria, els responsables de la Ruta del Modernismo de Comillas.

En la revista de la Fira que Coreixample i l’IMPU repartiran per comerços de l’Eixample i per oficines d’informació i de turisme, podrem llegir un article del periodista Lluís Permanyer sobre el barri on ha viscut, i un de l’IMPU sobre la Ruta del Modernisme de Barcelona.

D’altra banda, dijous i divendres podrem gaudir de dos itineraris culturals: “La ruta arquitectònica 1860-1920” i “Arts i oficis”. Divendres hi haurà, a més, la xerrada “L’Eixample i el món de l’art”, a càrrec de Dolors Junyent, presidenta del Gremi de Galeristes de Catalunya, a l’Hotel Havana, i els tres dies de la Fira tindrem uns caricaturistes que aniran dibuixant el públic que s’hi presti.

I a més a més, com a novetat, ens visitarà la Genoveva, un cotxe de bombers de 1920 del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, que estarà aparcat al xamfrà del carrer Girona amb València. Hi haurà sempre un bomber per explicar als vianants la història i la mecànica del cotxe, i els infants podran pujar-hi i tocar la campana, però no per avisar d'un incendi sinó per rememorar com funcionaven aquests vehicles en els anys del Modernisme.

Així doncs, sortiu al carrer i gaudiu de la Festa Modernista!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Casa Batlló
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Cementiris de Barcelona
Ruta del Modernismo Comillas (Cantábria)

Mapa de Localització

c/ Girona (Entre Aragó i Mallorca), Barcelona (41.396672, 2.168628)

Carregant...
x
X