Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

17a Fira Modernista de Barcelona 2023

· Quan? Del 19 al 21 de maig de 2023
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

17a Fira Modernista i I Fira del Comerç de Barcelona
19, 20 i 21 de maig de 2023

Els dies 19, 20 i 21 de maig celebrarem una nova edició de la Fira, que es farà excepcionalment al carrer Bruc, entre l’avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent, perquè el carrer Girona, lloc habitual de la celebració, estarà en obres.

La Fira la dedicarem a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner (Barcelona, 1849-1923), amb motiu de la celebració de l’Any Domènech aquest 2023, en commemoració dels cent anys de la seva mort. Així, el 16 de maig, a la Casa Elizalde, farem la presentació de la Fira i tot seguit els arquitectes Lluís Domènech i Girbau, descendent de l’arquitecte, i Clàudia Sanmartí, cocomissària de l’Any Domènech, ens parlaran de la dilatada obra de l’arquitecte. L’àlbum de cromos, que repartirem gratuïtament a tots els infants que vinguin a la Fira, també estarà dedicat a Domènech i, a més a més, i com a novetat d’aquest any, dissabte i diumenge disposarem de l’espectacle de dansa i teatre físic La Barcelona imaginària, produït expressament per a aquesta edició de la Fira per aprendre més sobre aquest arquitecte català. També hi haurà un taller infantil, a la zona de parades modernistes, dedicat a la seva obra.

Una altra novetat d’aquest any serà l’exposició, al carrer Provença i durant tota la Fira, d’un vehicle antic, el Genoveva, de la Gerència de Recursos – Parc Mòbil de l’Ajuntament de Barcelona, perquè puguem observar com eren aquests enginys mecànics de principi del s. XX.

I també per primera vegada comptarem amb la presència, en la zona de parades modernistes d’arreu, d’una parada de l’Ajuntament de Timisoara, que vindran a mostrar-nos el patrimoni Art Nouveau d’aquesta ciutat de Romania.

El taller de malabars de divendres ens porta encara una altra novetat, i és que aquest any serà més complet i inclourà una exhibició i una decoració espectacular.

A més, comptarem, com és habitual, amb el trenet, la IX Rua de cotxes antics del Clàssic Motor Club del Bages, amb els balls i amb la desfilada d’època del grup Llum i Color del 900, a més de la fotografia d’època o dels artesans, tot envoltat de molta ambientació i de Modernisme!

D’altra banda, la Fira també comptarà amb les parades d’artesans i les parades del comerç de proximitat i professionals del barri associats a Coreixample, on també es realitzaran tallers i activitats.

A més s’hi habilitarà, per primera vegada, una ludoteca amb activitats al llarg dels tres dies de la fira, es faran visites guiades de gran interès cultural i hi haurà un gran escenari a la zona de la restauració, amb una programació constant amb música en viu, disc-joqueis, exhibicions, tallers i festa! Molta festa!

No t’ho perdis!

Programa Feria Modernista de Barcelona 2023

  • 1
  • 2-3
  • 4-5
  • 6-7
  • 8-9
  • 10-11
  • 12-13
  • 14-15
  • 16
Carregant...
x
X