Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

7a Fira Modernista 2011

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? Del 3 al 5 de juny de 2011
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Arriba la setena edició de la Fira! Del 3 al 5 de juny de 2011, i amb més participació que mai, setze entitats ocuparan les parades del carrer Girona entre el carrer Mallorca i el carrer València. Com a novetat, ens visita l’Instituto Geográfico Nacional (IGN), que ens mostrarà com la cartografia i l'astronomia als tombants de segle estaven en un moment daurat al nostre país; la Xarxa de Municipis Indians, que aglutina els municipis que van conèixer el retorn dels americanos, com també se’ls anomenava; el Centre Cívic Casa Elizalde amb “Finestres de la memòria”, una activitat per recopilar fotografies antigues de particulars amb l’objectiu de recuperar la memòria visual de l’Eixample. Des d’Europa, el Réseau Art Nouveau Network, una associació sense ànim de lucre de ciutats europees –entre les quals es compta Barcelona, mitjançant l’Institut del Paisatge Urbà (IMPU)– amb l’objectiu de promoure el Modernisme, aprofitant que serà a la ciutat organitzant el laboratori històric “El turisme i la preservació del patrimoni modernista: una font de finançament..., una font de problemes?” dissabte a La Pedrera; el municipi de Rijeka (Croàcia), amb una arquitectura modernista que es redueix en gran mesura a la decoració de les façanes, i la Regione Lombardia, on es concentra gran part del ric patrimoni italià. També hi seran la Ruta del Modernisme de Barcelona, la Ruta Europea del Modernisme, el Museu del Modernisme Català, Turisme de Barcelona, ProEixample, la Casa Àsia–Palau del Baró de Quadras, i els municipis de Riga, Palma de Mallorca i la ciutat autònoma de Melilla.

Però una de les gran novetats d’aquest any és la I Bicicletada modernista! Organitzada pel Museu del Modernisme Català (MMCAT), és un recorregut en bicicleta amb vestits d’època, amb sortida a la Sagrada Família, xocolatada per agafar forces al MMCAT i arribada a la Fira. Pedala i llueix les teves vestimentes modernistes per la ciutat!

L’altra gran novetat és el I Concurs d’aparadors modernistes, del 23 de maig al 12 de juny, que encara farà més bonic circular pels carrers de la Dreta de l‘Eixample, organitzat per El Periódico i Coreixample, l’associació de comerciants i professionals de la Dreta de l’Eixample.

D’altra banda, al gran envelat hi trobarem tres exposicions noves: “Més de 120 anys de fusta: eines i objectes del camp”, una recopilació d’un col·leccionista particular que ha rehabilitat i col·leccionat un munt d’eines antigues; una exposició de cartografia i instruments topogràfics i geodèsics de final del s. XIX i inici del s. XX de l’lGN; i “Modernisme a les vies”, que inclou una maqueta de tren, bitllets i objectes d’època també d’una col·lecció particular. Ompliran l’envelat el documental Modernisme i societat i l’exhibició de vehicles d’època.

Divendres, al Gran Hotel Havana tindrem la xerrada “Problemes de manteniment i restauració de monuments i edificis modernistes”, a càrrec d’Antonio González Moreno-Navarro, arquitecte responsable de la restauració del Palau Güell, i del 2 al 13 de juny, al vestíbul de la seu del Districte, l’exposició “Dibuixos de l’Eixample Modernista, obra de Joan Mataró”.

A la revista hi trobareu una entrevista a Lluís Castañeda, professor del Departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona, sobre la febre d’or i el Modernisme, i un article sobre el Modernisme de Riga, a càrrec de Jᾱnis Krastinš, catedràtic de la Universitat de Riga, municipi que ja fa tres anys que participa a la Fira.

La pianola, les titelles amb l’espectacle Gaudí i el Modernisme, el fotògraf per a qui vingui vestit d’època a la Fira, parades modernistes al mercat de la Concepció, una ruta guiada modernista pel passeig de Gràcia, gegants, tallers infantils i les demostracions d’oficis antics acabaran d’omplir d’activitats una nova edició de la Fira. Només hi faltarà la teva presència, confiem veure-t’hi!

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Réseau Art Nouveau Network
Museu del Modernisme de Barcelona
Turisme de Barcelona
Instituto Geográfico Nacional
Xarxa Municipis Indians
Riga City Council
Casa Àsia - Palau Baró de Quadras
Ajuntament de Palma de Mallorca
Ciudad Autónoma de Melilla
Rijeka (Croàcia)
Regione Lombardia
Ajuntament de Sueca

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X