Fira Modernista de Barcelona

Fira Modernista de Barcelona

14a Fira Modernista de Barcelona 2018

· On? Carrers Girona, Aragó i Diagonal
· Quan? De l'1 al 3 de juny de 2018
· Dies? Divendres, Dissabte, Diumenge

Els dies 1, 2 i 3 de juny de 2018 celebrarem la Fira, que enguany dedicarem a la pintora modernista Lluïsa Vidal (1876-1918) en el centenari de la seva mort. A la revista hi trobarem una entrevista i un article de Consol Oltra, professora i escriptora experta en Lluïsa Vidal, on la destaca com una de les poquíssimes pintores modernistes que, en un camp dominat gairebé exclusivament per homes, va aconseguir dedicar-se professionalment al seu art. El divendres ens oferirà la xerrada “Lluïsa Vidal, la pintora del Modernisme” a l’Hotel Palace.

Les titelles dedicaran a l’artista l’espectacle Lluïsa Vidal pintora, i diverses entitats faran tallers, un dels quals consistirà a pintar un autoretrat gegant seu entre tots els infants que ens visitin. Divendres, l’Associació Teatre Dona i Descabellades representaran a la Casa Elizalde una soirée teatral dedicada a Lluïsa Vidal.

D’altra banda, aquest any tindrem un munt de novetats a la Fira! Divendres, un taller de malabars on els infants podran jugar i experimentar amb diferents jocs, i el cap de setmana, dos espectacles: passin i vegin, dames i cavallers!, arriben a la Fira Mr. Strombli i la seva troupe d’artistes amb elixirs miraculosos, dones barbudes, ocells bala, micos artistes de circ..., els secrets de Mr. Stromboli, tot un espectacle!, i L’elixir de la vida del professor Karoli, espectacle de carrer ambientat en l'estètica del Modernisme, on el públic podrà gaudir, en viu i en directe, d’un personatge enginyós i xerraire, tot amanit amb habilitats circenses, per viatjar a l'encant de les fires de principi de segle.

També tindrem per primer cop la ruta "El Modernisme burgès de Lluís Domènech i Montaner", recorregut per les obres burgeses que l'arquitecte va aixecar a l'Eixample Dret, organitzat pel Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Dues activitats noves més són la desfilada de moda de l’època modernista del grup Llum i Color, assessorats pel Museu Tèxtil de Terrassa, i l’infant abanderat o abanderada de la rua de cotxes antics. Vine abans de la sortida de la rua i podràs onejar la bandera de quadres a la sortida i, com a premi, faràs una volta per Barcelona en un dels cotxes!

Les xerrades que fem el divendres a l’envelat de la Fira aquest any seran “La història del Modernisme i la pintura a l’època de la Lluïsa Vidal”, a càrrec d’Òmnium Cultural, i “1900, l’inici del segle XX”, a càrrec de Josep Lluís Moya.

Cal dir que la Fira creix, i ho podem constatar perquè aquest és l’any amb més parades d’entitats que ens visiten, un total de vint-i-una, amb la novetat del Museo Gaudí de la Casa Botines de León, obra d’Antoni Gaudí i on es troba el projecte museístic de la Fundación Obra Social de Castilla y León (FUNDOS), que reuneix cinc-cents anys d’història de l’art de la península Ibèrica, des de final del segle XV fins a final del segle XX.

Us desitgem bona Fira 2018!

Programa Modernista de Barcelona 2018

Organitza:
Ruta del Modernisme de Barcelona
Col·labora:
Ruta Europea del Modernisme
Museu del Modernisme de Barcelona
Ajuntament de Badalona
Casa de les Punxes
Cases Singulars
Centre Cultural La Casa Elizalde
Torre Bellesguard Antoni Gaudí
Museu AGBAR de les Aigües
Riga City Council
Ajuntament de Terrassa
Diputació de Barcelona
Museu d'Art de Cerdanyola
Ciudad Autónoma de Melilla
Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu
Centre d'Estudis Domènech i Montaner (CEDIM)
Modernisme al Maresme
Cementiris de Barcelona
Museo Gaudí Casa Botines
Consorci de Turisme del Baix Llobregat
Ajuntament d'Alcoi

Mapa de Localització

Carrers Girona, Aragó i Diagonal, Barcelona (41.395836, 2.169736)

Carregant...
x
X